Your Happy Family

MikrodermoabrazijaMikrodermoabrazija je postopek, s katerim luščimo povrhnje plasti kože in je eden od osnovnih postopkov za izboljšanje kožne strukture.

Ta postopek naj bi bil prvič uporabljen v Italiji v sredini 80-ih let in se je kasneje zelo hitro razširil po svetu. Sprva se je uporabljal zgolj v dermatologiji v precej agresivni obliki, kasneje pa je bila bolj blaga metoda prilagojena tudi za uporabo v kozmetičnih salonih.

Postoprek se izvaja s finim kristalnim peskom ter diamantno glavo in je dopolnjen z vakumom, ki med izvajanjem posega odstranjuje odmrle kožne celice, hkrati pa pospeši mikrocirkulacijo in s tem obnavljanje kože.

Z mikrodermoabrazijo dosežemo, da se tvorijo nove celice v povrhnjici. Posledično se stimulira kolagen in elastin in izboljša se struktura kože.

Postopek izvajamo na obrazu, vratu, dekolteju, hrbtu, kolenih, komolcih, rokah in je namenjen:

  • - vsem tipom kože, ki želijo svež, bleščeč ton - predvsem priporočljivo je postopek izvesti pred nego kože, s čimer bodo aktivne substance v kremah, serumih, ampulah in drugih kozmetičnih proizvodih učinkoviteje delovale na kožo.

  • - kot eden učinkovitejših programov v boju proti staranju kože, saj nam omogoča posegati natančno na posamezne gube( zmanjšamo nežne in plitke gube in kopičenje pigmenta).

  • - za zmanjšanje razširjenih por.

  • - kožam, kjer so prisotne drobne brazgotine in strije.

Postopek se lahko izvaja samostojno ali pa kot nadgradnja pri drugih terapijah.

Za osvežitev obraza zadošča 4 do 6 posegov, en krat tedensko. Za vzdrževanje svetujemo poseg ponoviti nekaj krat na leto.

Pri odstranjevanju in zmanjševanju brazgotin, strij in gub, vam lahko svetujemo število posegov šele po pregledu kože.